Skip links

Strategische samenwerking ESL & SportsCloud

Esports markleider ESL Benelux en dé digitale datamarketing expert SportsCloud, starten unieke samenwerking op het gebied van esports. Beide partijen begeven zich al enkele jaren in de esports markt en zien volop mogelijkheden om deze markt verder te professionaliseren. Als startpunt van deze samenwerking wordt er tijdens de grootste esports conferentie (EsportX) op vrijdag 18 oktober 2019 samengewerkt om de beste sprekers hun expertise te laten delen met geïnteresseerden in esports.

Lokaal liggen er nog vele kansen om de markt verder te professionaliseren en te laten groeien. SportsCloud en ESL Benelux zien enorm veel toegevoegde waarde om samen in dit landschap op te trekken en de start wordt onder andere gelegd tijdens de grootste esports conferentie van de Benelux. Vanuit het ESL netwerk zijn internationale sprekers aan de line-up toegevoegd zoals onder andere Julian Tan (F1), Mark Candella (Twitch) en Ulrich Schulze (ESL).

 

“Unieke samenwerking op het gebied van esports.”

“Het is bijzonder om tijdens EsportsX de strategische samenwerking af te mogen trappen, maar het is slechts een startpunt van wat er op de planning staat” zegt Jaap Visser, Managing Director ESL Benelux. “De afgelopen periode hebben we al intensief aan verschillende zaken samengewerkt en we zien enorme toegevoegde waarde in elkaars kennis en netwerk.

Daarnaast wordt de basis gelegd voor een esports business club, een omgeving waar esports geïnteresseerden samen met andere experts uit het netwerk samen komen om expertise, learnings en data te delen. “Na 3 succesvolle edities van onze esports conferenties kregen wij steeds meer signalen uit de markt dat er een stijgende behoefte is om vaker van elkaar te
leren en het opzetten van een businessclub was dan ook een logische stap’’ zegt Robin Sweegers, Esports
Manager SportsCloud en organisator EsportsX.

De komende periode wordt er hard gewerkt om de business club formeel te lanceren en geïnteresseerden kunnen tijdens EsportsX zich aanmelden. “De afgelopen jaren hebben we veel kennis en data gedeeld omtrent esports en een samenwerking met een digitale expert zoals SportsCloud zorgt ervoor dat we nog beter in deze behoeften kunnen voorzien. Deel uitmaken van de esports business club en de grootste esports conferentie van Nederland kan zeker niet achterwege blijven” voegt Jaap Visser, Managing Director ESL Benelux toe. Relaties en geïnteresseerden worden van alle ontwikkelingen op de hoogte gehouden tijdens de esports conferentie en via digitale kanalen.

Tijdens EsportsX nemen we iedereen graag mee in onze plannen voor de toekomst en mede door deze nieuwe samenwerking belooft het niet alleen de grootste esports conferentie van de Benelux te worden, maar ook zeker de meest waardevolle!

Leave a comment

Name*

Website

Comment