Skip links

EsportsX 2019, de grootste esports conferentie ooit!

Volgende week vrijdag (18 oktober 2019) wordt in Rotterdam Ahoy de 3e en tevens grootste editie van EsportsX georganiseerd. Dit jaar in een unieke samenwerking met de Rotterdam Games Week, Ahoy, ESL en Dreamhack, om het grootste netwerk rondom esports, gaming en sport bij elkaar te brengen. Met de fantastische line-up in combinatie met het diverse deelnemersveld van topmerken en de unieke locatie belooft het een gedenkwaardige editie te worden!

EsportsX 2019, de grootste esports conferentie ooit!

Voor Nederlandse organisaties en merken wordt het leren kennen en bereiken van de doelgroep gamers en esports fans van steeds groter strategisch belang in hun marketing- of merkstrategie. Een nieuwe generatie jongeren is actief in een wereld die nog niet voor iedereen bekend is. Daarom komen tijdens EsportsX alle stakeholders uit de industrie samen met een netwerk van topmerken, gemeentes en organisaties die hun kansen aan het onderzoeken zijn binnen deze nieuwe contentcategorie. Het bijzondere aan deze editie is dat naast het plenaire programma iedereen de mogelijkheid heeft om aan te sluiten bij de verschillende round-tables waar praktische vraagstukken van deelnemers worden besproken. Naast inspiratie en voorbeeldcases van deze snel ontwikkelende markt staat netwerken en ontmoeten centraal.

 

Een bomvol en veelbelovend programma

Het programma van dit jaar bestaat uit 3 verschillende onderdelen: grote en inspirerende keynotes, intiemere expertsessies met specifieke onderwerpen en de interactieve round-tables. Tijdens het keynote programma, dat als een rode draad door de dag loopt, word je meegenomen in context & kaders van de esports & gaming industrie en ontdek je een geheel nieuw speelveld van mogelijkheden en kansen voor jouw business. Leer van topman Aymeric Magne (Disney) hoe Disney esports als een van de vier marketingpijlers heeft gemaakt en kom erachter waarom en vooral hoe gaan zij hier mee omgaan als internationaal brand. Naast de grootste eventorganisatoren ESL en Dreamhack en Amazon’s grote streamingdienst Twitch, staat ook Julian Tan (Formula 1) op het podium. Hij gaat exact uitleggen welke kansen er voor een rechtenhouder liggen in esports en waarom esports & gaming van onschatbare waarde is voor zowel F1 als de bijbehorende teams.

Naast deze internationale keynotes staat ook Nederlandse trots, Peter Warman (Newzoo) op het podium om de laatste ontwikkelingen in de industrie mee te geven. Waar moet je op letten als marketeer of beleidsbepaler en welke lijntjes worden er op dit moment gelegd met de grootste entertainmentcategorie. Het keynote programma wordt compleet met zowel Nederlandse succescases in commercie als op maatschappelijk gebied. Zo staan Ajax en Ziggo samen op het podium om het Nederlandse esports partnership en proces te analyseren en de grootste learnings te delen. Daarnaast staat de Wethouder van Rotterdam samen met Jolanda Jansen (Rotterdam Ahoy) op het podium om de groeiende waarde en impact van esports & gaming voor Rotterdam te ontleden en op welke manier zij daar mee omgaan als sterkhouders van de stad.

Tijdens het programma zijn er ook 10 verschillende expertsessies vanuit o.a. het perspectief van merken (Vodafone, 100%football en Sanquin), rechtenhouders (Eredivisie en VR Arcade), insiders (Esportsclub, SportsCloud), influencers (Koen Weijland, Maxime MXM en FC Roelie) en esporters (Dave ‘Rojo’ de Jong en Rowan Stroo). In deze expertsessies gaan de sprekers de diepte in van de cases en de totstandkoming daarvan of vertellen ze alles over ervaringen en hick-ups van hun succesverhaal.

 

esportsX 2019

Ruimte voor interactie en persoonlijke aandacht

Gedurende de dag zijn er ook 7 verschillende round-tables waarin de deelnemer letterlijk onderdeel is van de discussie en vraagstukken op tafel legt. Iedere tafel heeft een specifiek onderwerp en de daarbij aangewezen expert om de sessie te leiden. Domeinen die aanbod komen zijn sponsoractivaties, nieuwe venues, regels, rechten & wetten, onderzoeken & cijfers, sport- & welzijnsbeleid en evenementen. Als klap op de vuurpijl heeft iedere deelnemer gratis toegang tot Dreamhack, het grootste digitale entertainment festival van de wereld, wat dezelfde dag van start gaat in de grote hallen van Ahoy. Dus het ontdekken van deze fascinerende markt en industrie ligt letterlijk om de hoek!

 

Grootste netwerk rondom sport, esports en gaming

Tijdens deze educatieve dag zetten we ons in om de industrie verder vorm te geven en samen de kansen die er liggen te verzilveren door stakeholders uit de branche samen te brengen met 500 topmanagers uit het bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen. Zo zijn onder andere managers of leidinggevenden van Red Bull, ID&T, Talpa, PSV, McDonalds, Rabobank, KPN, Fontys, Gemeente Den Bosch, Amsterdam en Rotterdam, NOC*NSF en Unibet aanwezig.

Naast dat het de grootste samenkomst van business esports & gaming ooit wordt zijn er ook 2 primeurs: Een live esports talkshow onder leiding van Daniel Lippens (Radio 538) en worden er de gehele dag door opnames gemaakt voor een nieuw businessprogramma van RTL4.

Congres is bijna uitverkocht: vol = vol

Heb jij jezelf nog niet verzekerd van een plek tijdens deze unieke editie van EsportsX? Dan is nu het moment om nog een van de laatste plekken te bemachtigen want vol is ook echt vol.

Leave a comment

Name*

Website

Comment