Sprekers in de spotlights

EsportsX

De #1 esports & gaming conferentie van NL

In de afgelopen vijf jaar zijn al meer dan 2.500 marketeers, beleidsbepalers, topmanagers en andere vertegenwoordigers bij elkaar gekomen tijdens EsportsX. Op vrijdag 28 januari 2022 staat de jubileumeditie op het programma en pakt de grootste esports & gaming business conferentie uit! Meer internationale sprekers, meer kennissessies, meer topmerken en een nog grotere samenkomst van alle betrokken uit de industrie en daarbuiten! Leer in 1 dag alle praktische (marketing)kennis over deze snelgroeiende industrie.

Reserveer nu je early bird ticket!

Video afspelen

Sfeerimpressie laatste editie

Leer 1 jaar esports & gaming kennis binnen 1 ultieme dag

EsportsX is de ideale combinatie tussen inspiratie & experience en praktische educatie & toepasbaarheid. Nationale en internationale sprekers van topbedrijven leren jou via ruim 25+ unieke kennissessies hoe jij esports & gaming inzet voor jouw marketing -of beleidsstrategie in 2022. Ervaringsdeskundigen en experts van o.a. Amazon, BMW, KPN en Pathe delen succesvolle strategieën en campagnes die zij hebben ingezet om gamers, esports fans en jongeren in het algemeen voor zich te winnen! Reserveer je plek en krijg in één dag toegang tot:

 Dé trends en marktkansen van 2022

✔ Exclusieve learnings van afgeronde campagnes & sponsorships

 Netwerk van 500+ organisaties die hun kansen in esports onderzoeken

 Praktische college formats voor je persoonlijk marketingplan

 Veel beleving en fun zoals je dat verwacht van een gaming conferentie

Vertrouwd door professionals

Elk jaar komen de belangrijkste stakeholders uit de industrie samen met topmerken om de nieuwste trends en kansen met elkaar te delen. Deze kennis- en netwerkdag is speciaal ingericht voor marketeers, beleidsbepalers, eventspecialisten en sponsormanagers die de slag om de nieuwe generatie willen winnen! Of je nu in de onderzoekende fase bent of al de keuze hebt gemaakt om je strategie te versterken met esports, gaming en gamification. Voeg jezelf in één klap toe aan het netwerk binnen esports & gaming en gun jezelf een heel nieuwe veld aan marketingmogelijkheden voor jouw organisatie.

The time is now!

Voelt de wereld van esports & gaming soms overweldigend maar toch ongrijpbaar. Daar komt verandering in! Sprekers met dezelfde functies als jij vertellen hoe zij esports & gaming in hebben gezet voor verschillende doeleinden zoals imagoverandering, groter bereik, recruitment, sportbeleid of conversieverhoging. 

In de afgelopen 2 jaar heeft de groei van gaming een extra versnelling gekregen. Mensen praten, spelen en lezen meer over gaming dan ooit! Voor merken wordt de relatie met gamers en jongeren van steeds groter strategisch belang. Het vertegenwoordigd een doelgroep van potentiële klanten en fans die je als professional niet wil missen. Het is nu tijd om jezelf als organisatie voor te stellen aan deze sterk groeiende doelgroep. 

Kies je eigen kennis route

Speciaal ingericht op jouw ontwikkelgebieden en behoeftes

Brands & sponsorships

Je merk via een contentcategorie zoals esports & gaming laten kennismaken met een nieuwe doelgroep klinkt voor een professional als muziek in de oren. Maar hoe creëer je jouw gamingstrategie met de campagnes die recht tussen de ogen van de doelgroep terechtkomen. Ontdek hoe het esports & gaming landschap zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld en waar voor jou de grootste groeikansen liggen. 

 • Krijg inzicht in het businessmodel en ecosysteem van esports.
 • Waar en hoe je esports kan inpluggen in je bestaande (marketing) strategie?
 • Leer van afgeronde partnerships, campagnes en merkactivaties.
 • Raak geïnspireerd door nieuwe vormen van sponsoractivaties in esports & gaming.

Doelgroepen & communities

De esports & gaming doelgroep staat voor jong, divers, digitaal, grenzeloos en extreem divers. Welke doelgroep en welke game(s) passen nu het beste bij de toekomst en doelstellingen van jouw organisatie. Krijg een totaaloverzicht van eigenschappen, interesses en behoeftes waar jij als professional direct op in kan spelen. Start een duurzame (digitale) relatie met de nieuwe generaties.

 • Leer waarom gaming de attentie van jongeren domineert.
 • Welke games en doelgroepen passen bij mijn organisatie?
 • Kom erachter binnen welke (digitale) domeinen deze doelgroepen zich bevinden.
 • Krijg praktische tools om de meest effectieve en waarde versterkende kennismaking te realiseren.

Sports & local impact

Sport en esports zijn haast niet meer los van elkaar te zien. De sportindustrie beweegt zich steeds meer en meer richting de digitale vormen van sporten. Soms als einddoel maar vaker als middel om de sport ook te blijven introduceren aan de jongeren doelgroepen. Krijg inzicht in hoe andere sportbonden, rechtenhouders of andere sportorganisaties esports & gaming implementeren in hun strategieën.   

 

 • Waar liggen de combinaties tussen jouw sport en esports?
 • Hoe creëer je een strategie om via gaming meer leden en fans te binden?
 • Leer welke next generation marketing tools de sport kan gebruiken.
 • Ontdek hoe esports & gaming duurzaam het sportbeleid kan versterken.

Talentontwikkeling & recruitment

De vraag naar talent bij organisaties groeit met de dag. De onderscheidende factor ontbreekt en recruiters krijgen moeilijk grip op de kanalen waarop talenten zich bevinden. Laat je inspireren door afgeronde arbeidsmarktcommunicatie en recruitmentcampagnes die echt meer werknemers hebben opgeleverd via esports & gaming. 

 • Hoe gaming integreren in recruitment en marketing strategieën?
 • Digitale audiences aanmaken en je vijver vergroten van potentiële werknemers.
 • Inzicht in succesvolle nationale partner assets en lokale initiatieven.
 • Een altijd relevante arbeidscommunicatie journey opzetten via gaming

Download gratis 1e hoofdstuk esports & gaming boek

EsportsX heeft geeft je gratis de mogelijkheid om het eerste hoofdstuk te downloaden van Levell-up. Level-up is met meer dan 260 pagina’s je ultieme ‘gids’ door het landschap van esports & gaming. Leer via uitgebreide casussen, uiteenzettingen van het ecosysteem, praktische handvatten en interviews meer over de kansen en mogelijkheden van esports & gaming.

Download hier nu gratis het eerste hoofdstuk:

Prijzen

Normal

€129

 • ✔ Toegang voor een persoon voor fysieke 
 • ✔ congres EsportsX
 • ✔ Koffie/thee, lunch
 • ✔ Netwerkborrel

Earlybird

€99

 • ✔ Toegang voor een persoon voor fysieke 
 • ✔ congres EsportsX
 • ✔ Koffie/thee, lunch
 • ✔ Netwerkborrel
Dagen
Uren
Minuten

Groepsticket 3+1

€300

 • ✔ Toegang voor 4 personen voor fysieke congres EsportsX
 • ✔ Koffie/thee, lunch
 • ✔ Netwerkborrel
 • ✔ €216 korting

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Voor wie?

EsportsX is er voor de marketing professionals en beleidsmedewerkers in de breedste zin die esports & gaming willen integreren binnen hun organisatie. Van medewerkers van sportbonden tot marketingmanagers bij banken tot beleidsmedewerkers bij gemeentelijke sportbedrijven.

Waarom?

Deze fantastische kennisdag geeft je inzicht in de waarde die esports & gaming kan bieden voor jouw organisatie én geeft je praktische handvatten hoe je dit in kunt zetten in je merk- of marketingstrategie. Het is tijd om te connecteren met je klanten en/of fans van nu en morgen!

Leer van experts

Tijdens EsportsX krijg je o.a. inzicht in:
Businessmodel esports
De nieuwste marktkansen
Het pas veranderde ecosysteem
Werkwijzen van impactvolle activaties/events
Digitale leadgeneratie via esports
Next Generation Marketing

SPREKERs

esportsx 2021

SPREKERS

esportsx 2021

De #1 esports conferentie van de Benelux wordt ook dit jaar georganiseerd in het #1 congrescentrum van Nederland: Rotterdam Ahoy.

LOCATIE

Rotterdam Ahoy
15 oktober 2021

LOCATIE

Rotterdam Ahoy
15 oktober 2021

De #1 esports conferentie van de Benelux wordt ook dit jaar georganiseerd in het #1 congrescentrum van Nederland: Rotterdam Ahoy.

THEMA'S

Brands & Marketing

Thema

Als organisatie weet je dat je marketingbeleid esports & gaming nodig heeft om echt iets te betekenen in de jongerenmarkt. Maar hoe en waar creëer je de juiste startpunten waarbij je rekening houdt met je bestaande marketingstrategie en lopende campagnes? Topsprekers geven stap voor stap aan hoe zij met hun brand succesvol esports & gaming adopteren om weer tussen de nieuwe generaties te staan.

Esports & Sports

Thema

De wereld van esports en sport lopen tegenwoordig bijna kriskras door elkaar heen. Sportorganisaties zien dat gaming geen gevaar is maar juist een extra dimensie geeft aan de sportbeleving en -consumptie. Het laat de wereldwijde esports & gaming doelgroep kennismaken met jouw sport, sportevents of competities. Digitaal en fysiek, want gaming kan zeker een middel zijn om mensen meer te laten bewegen.

Local Impact

Thema

Een vitalere en gezondere maatschappij over de as van esports & gaming? Dat kan! Esports & gaming zijn juist middelen om mensen bij elkaar te brengen en om een boodschap extra kracht bij te zetten. Voorbeelden van KWF en Gemeente Rotterdam spreken voor zich. Meer dan de helft van de gemeenten in Nederland heeft esports en/of gaming al geïntegreerd in hun plannen voor een beter en toekomstbestendig welzijns- en sportbeleid.

Talentontwikkeling & Recruitment

Thema

Het vinden en binden van jonge en talentvolle professionals is voor organisaties tegenwoordig een steeds grotere uitdaging. Het inzetten van esports & gaming in het recruitmentproces biedt hierin de uitkomst. Jongeren zijn vandaag de dag volledig digitaal en met gaming opgegroeid, iets waar hun volledige interesse in ligt en waar je in jouw arbeidsmarktcommunicatie extra van kan profiteren.

Programma

esportsx 2021

Het inspirerende programma van EsportsX 2021 bestaat uit drie onderdelen: inspirerende keynotes, praktische kennissessies en interactieve round-tables. Stel zelf je ideale programma samen, zodat je het maximale uit deze geweldige dag haalt!

Rolf van Dijk
Accountmanager bij PSV
Ik heb EsportsX als een kwalitatief hoogwaardig event ervaren met sprekers van topmerken, die actief zijn in de wereld van esports. Naast de opgedane kennis omtrent trends & ontwikkelingen, ben ik vooral huiswaarts gekeerd met een interessante uitbreiding van mijn zakelijk netwerk.
Age Sluis
Director Partnerships bij Talpa Network
Esportsx is de perfecte plek om bij te blijven in de zich snel ontwikkelende wereld van gaming en esports. De combinatie van inspiratie en inhoud maakt het de moeite waard voor elke next gen marketeer.
Vorige slide
Volgende slide

Bedrijven die esportsx bezoeken

Bestel je tickets

profiteer nu van Super Early Bird korting!

Sfeerimpressie

Impressie

De earlybird verkoop stopt over

Dagen
Uren
Minuten
Seconden