Skip links

Aymeric Magne

The magic of esports at Disney

Esports & gaming vormen hét speerpunt binnen de wereldwijde eventstrategie van Walt Disney. Hiermee spelen zij in op de bezoekerswens om meer innovatie en creativiteit toe te voegen. Sinds mei 2018 geeft Aymeric Magne als Global Events Director bij Disneyland Parijs leiding aan deze ontwikkeling en op 18 oktober deelt hij “The magic of esports at Disney”

Disneyland Parijs heeft als pretpark de doelstelling om een onvergetelijk en diepere experience te bieden voor alle publieksgroepen. Een mooie doelstelling natuurlijk maar bieden ze dat ook echt aan alle doelgroepen? Na onderzoek bleek het antwoord: nee. Daarom zijn ze aan de slag gegaan om ook esports fans naar het pretpark te krijgen door middel van experiences zoals bijvoorbeeld esports toernooien

Welke strategisch afwegingen en keuzes heeft Disney gemaakt en wat zijn de toekomstplannen Disney op het gebied van esports & gaming? Leer van de eerste jaren waarin Disney een nieuwe doelgroep heeft leren kennen, ze weten te boeien en te binden. Wat zijn de learnings en hoe kun je als kleiner merk je eerste stappen in esports & gaming zetten? Americ Magne deelt zijn ervaringen graag met je. Op z’n Disney’s!